Ameco bouwt duurzame koelinstallatie

Ameco is begonnen met de bouw van een nieuwe koelinstallatie. De installatie wordt naast de bestaande gebouwen gebouwd en wordt casco voor het bestaande bouw geplaatst, waarna de aansluiting op het bestaande bouw en de aanleg van installaties kan plaatsvinden. 

Deze aanpak verstoort het werkproces niet, het verplaatsen van het casco wordt in een weekend gedaan. De nieuwe koelinstallatie is ontworpen met het oog op duurzaamheid en innovatie.

Update: week 5

Deze week is begonnen met het aanbrengen van de fundatiepalen direct naast de in bedrijf blijvende productielocatie van Ameco. Met behulp van schroefpalen, die geruisloos de grond in worden gedraaid, wordt de basis gelegd voor de nieuwe installatie. Deze innovatieve aanpak minimaliseert trillingen, waardoor er minimale overlast is en het werkproces van Ameco niet wordt onderbroken. 

Update: week 7

De bouwers zijn gestart met het monteren van de staalconstructie op de tijdelijke kolommen. Daarbij worden de kanaalplaatvloeren van de eerste verdieping gelegd. De komende week zal de staalconstructie verder de lucht in gaan en zullen de tweede en derde verdieping gelegd worden. Op de definitieve locatie is de laatste fase van de fundatie gestort. Dit is een betonplaat van 60cm en gedeeltelijk één meter dik met 55 kuub beton. Op die ankers wordt straks de constructie gezet.

Update: week 8

Deze week zijn de tweede en derde verdieping van de nieuwe koelinstallatie gebouwd.
Update: week 9

In de afgelopen week is de gevel gezet en gemonteerd, zijn de dakplaten gelegd en zijn de laatste vloeren gestort. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de stelkozijnen, waarin aluminium kozijnen worden geplaatst.

Eind deze maand zal de constructie bovenop onze stal gereden worden waarna we daadwerkelijk gebruik kunnen maken van de ruimte!

Update: week 11

Het dak wordt bijna afgerond terwijl de dakbedekking wordt aangebracht. Gelijktijdig zijn de bouwers begonnen met het plaatsen van de wapening voor de vloer. Nadat de installatie van de panelen is voltooid, zijn ze nu bezig met het aanbrengen van de brandwerende betimmering.

Update: week 12

De kolommen zijn op hun definitieve locatie geplaatst, de vloer is gestort en de dakbedekking is voltooid, inclusief alle geïnstalleerde platen.

Momenteel wordt de afronding van de brandwerende betimmering uitgevoerd, terwijl tegelijkertijd de laatste binnenwanden en trappen worden geplaatst.

Update: week 13

Ter voorbereiding op de mammoetverplaatsing van morgenavond zijn de mammoet trucks in stelling gebracht en wordt het bouwterrein voorbereid op de rit van de bouwplaats tot aan het bedrijfsgebouw.

Update: week 17

Na de mammoetverplaatsing wordt de binnenkant van de aanbouw afgebouwd.
Update: week 14

De aanbouw voor de koelinstallatie is vrijdagavond 29 maart verplaatst door Mammoet SPMT’s. De verplaatsing ging soepel en het gevaarte reed best snel naar de definitieve locatie.

Door de verplaatsing op vrijdagavond te doen kon er zaterdag worden gewerkt aan het koppelen van de aanbouw aan het bestaande gebouw.

Op dinsdagochtend was het terrein gereed voor het dagelijkse logistieke proces rondom Ameco.

Update: week 17

Na de mammoetverplaatsing wordt de binnenkant van de aanbouw afgebouwd.
Update: week 23 – dinsdag

Na de succesvolle verplaatsing van onze aanbouw, zijn we druk bezig geweest aan de binnenkant. Deze week was een mijlpaal: via een speciaal gat in het dak zijn meer dan 30 cruciale componenten ingehezen! Denk aan warmtewisselaars, warmtepompen en compressoren.

Dankzij deze stappen kunnen we straks efficiënter en duurzamer werken!

 

Update: week 23 – woensdag

Waar ze dinsdag bezig waren met de onderdelen voor in de aanbouw, stond de woensdag in het teken van staalwerk voor bovenop het dak, denk hierbij aan de constructie, het leidingwerk en de ventilatoren.

Het inhijsen was gisteren ook weer aan het einde van de dag zodat de werkzaamheden van Ameco ongestoord door konden gaan.

ENKELE VOORDELEN VAN DE NIEUWE KOELINSTALLATIE ZIJN:

  • Gebruik van warmte van de koeling voor de warmtewisselaar, waardoor energie wordt hergebruikt en het gebruik van gas overbodig maakt.
  • Uitbreiding van de koelinstallatie en verwerking van bijproducten, wat leidt tot 100% waardebehoud.
  • Sneller koelen, wat resulteert in een betere houdbaarheid van producten en een verbeterde verzorging van de producten.
  • Kortere schoonmaakcyclus door een efficiënter ontwerp, wat leidt tot minder handelingen en minder vervuilde ruimtes.
  • Waterbesparing en verlenging van de houdbaarheid van producten, wat resulteert in meer verkooptijd en minder derving voor de klant.
  • Verbeterd dierenwelzijn door een stressvrije overdekte ingang voor de dieren, zonder overlast van extreme zon, en geluiden.
  • Door de wijze van bouwen, zelfdragend, wordt voorkomen dat er pilaren in de stal geplaatst moeten worden zodat de inrichting van de stal blijft volgens de principes van Temple Grandin.
  • De nieuwe koelinstallatie van Ameco is een voorbeeld van integrale innovatie en biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van duurzaamheid, efficiëntie en dierenwelzijn.
De nieuwe koelinstallatie van Ameco is een voorbeeld van integrale innovatie.

Onze bouwpartners

Onderaannnemers: Vermeulen, B-Smart, Van den Hul, VBI, K.I.M. Hiber, Aluvo, Pauw, Loading Systems, Abema, Mammoet, Kamildak

Scroll naar boven